QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie zadržela uprchlého vězně na Plzeňsku

17.04.2024 14:20     18.04.2024 11:25

Vězeň v úterý 9. dubna letošního roku odešel z nestřeženého pracoviště v České Lípě v Libereckém kraji. Naposledy byl jeho pravděpodobný pohyb zaznamenán u Města Touškova. Dnes policie informovala o jeho zadržení.

Banka-2011_03

Původní článek:

"Pátráme po 47letém vězni, který v úterý 9. dubna mezi 17.45 a 18. hodinou svévolně opustil nestřežené pracoviště ve firmě se sídlem v Litoměřické ulici číslo popisné 86 v České Lípě. Předtím odcizil jednomu ze zaměstnanců klíče od osobního vozidla, se kterým odjel neznámo kam," uvedla policejní mluvčí.

Jedná se o osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Bora 1 J stříbrné barvy, rok výroby 2001, opatřené registrační značkou 9B89619. Zadní a obě boční skla jsou zatmavená. Auto je polepené nejrůznějšími polepy kolem dokola. Na levé přední straně u řidiče jsou černé polepy s obrázkem dlouhé zbraně a také s nápisem "Bora life style". Na zadních bočních sklech jsou bílé polepy s nikem instagramu "Podrezejsee". Na zadním skle je polep s holografickým znakem Volkswagenu. Na zadní části kufru je černý polep "Dont touch my car" a "Čtyři válce stačí, když turbo tlačí". Na pravém boku je černý polep s textem "Hot nipples" a pod registrační značkou "TUNING CREW ZNOJMO".

Hledaný vězeň je vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má hnědé oči, černé vlasy a snědou pleť. Z nestřeženého pracoviště v České Lípě uprchl v šedém tričku s krátkým rukávem a v černých pracovních kalhotech do pasu. Na nohou měl černé pracovní boty.

"Hledaný vězeň je nově podezřelý z toho, že ve Středočeském a Plzeňském kraji, kde se po svém útěku z výkonu trestu odnětí svobody pohyboval, páchal majetkovou trestnou činnost. Zejména se jedná o krádeže osobních vozidel, které se zřejmě snaží střídat, a také o újezdy bez zaplacení od benzinových čerpacích stanic. Pokud ho spatříte, volejte prosím neprodleně linku 158. Děkujeme za spolupráci," uvedla policejní mluvčí Libereckého kraje.

Naposledy byl jeho pravděpodobný pohyb zaznamenán v OA Škoda Fabia šedé barvy včera před 16. hodinou u Města Touškova.

"Jeho pohyb zaznamenal policista v době volna, který ho spatřil mezi obcemi Malesice a Město Touškov. Na základě právě jeho poznatku začala pátrací akce, která bohužel byla negativní," uvedl policejní mluvčí Plzeňského kraje.

AKTUALIZACE:

"Odvoláváme pátrání po uprchlém vězni, který dne 9. dubna 2024 v podvečer svévolně opustil nestřežené pracoviště v České Lípě. Mimo jiné je podezřelý z toho, že na svém útěku páchal majetkovou trestnou činnost na území Středočeského a Plzeňského kraje. Dne 17. dubna krátce po 20. hodině ho zadrželi policisté územního odboru Plzeň - venkov ve svém teritoriu," uvedla Ivana Baláková, mluvčí policie.

"K jeho dopadení přispěly informace, které jsme získali od veřejnosti. Za tuto pomoc občanům děkujeme," dodala mluvčí.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24