QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Motorkář ujížděl policejní hlídce, jízdu ve vysoké rychlosti nezvládl - FOTKY

11.09.2017 21:35     12.09.2017 9:25

Bez řidičáku, bez pojištění a s cizí poznávací značkou ujížděl motorkář policejní hlídce v Klatovech. Honička skončila bouračkou a motorkář v nemocnici. Policie případ dál šetří.

1
123

Policejní honička se strhla v Klatovech v pondělí večer. Motorkář nezastavil policejní hlídce, která ho chtěla zkontrolovat. Nakonec ale jízdu ve vysoké rychlosti nezvládl.

Havárii ovšem předcházela celkem divoká jízda Koldinovou ulicí. "Motocyklista projel kruhový objezd u čistírny odpadních vod v protisměru a pokračoval velkou rychlostí směrem k plaveckému bazénu. Vzhledem k vysoké rychlosti před kruhovým objezdem nezvládl řízení a havaroval. Utrpěl zranění, se kterým byl převezen do klatovné nemocnice," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při následném šetření se ukázalo, že 35letý muž z Dolan měl hned několik důvodů, proč se chtěl kontrole vyhnout. "Kontrolou motocyklu bylo zjištěno, že je na něm umístěná jiná registrační značka patřící na motocykl torávní značky Simson. Dále nebylo na motocykl sjednané pojištění za újmu způsobenou provozem vozidla. Z policejních evidencí také vyšlo najevo, že řidič má od roku 2001 platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny, neboť neprospěl ze zkoušky pravidel silničního provozu," dodává policejní mluvčí.

Škoda na motocyklu byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24