QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mrazy mají na kontě další lidské životy

23.01.2017 14:04

Mrazivé počasí nejspíš stojí za dalšími úmrtími, které řešili záchranáři i policisté v posledních dnech v Plzeňském kraji. Bilance aktuální zimy je zatím nejtragičtější za poslední roky.

DSC05016

Aktuální zimní sezóna je z hlediska výjezdů záchranky k podchlazením a nebo dokonce úmrtím ve spojení s mrazy nejhorší za několik posledních let. V uplynulých dnech navíc opět bilance fatálních následků mrazů narostla.

Už v pátek vyjížděli policisté k rybníku Hejčák u Tachova, kde byl v příbytku nalezen muž bez známek života. Podle všeho šlo o bezdomovce a není vyloučené, že i on zemřel na následky podchlazení. "Na místo přivolaný koroner při ohledání těla neshledal hrubé násilí, které by bylo příčinou úmrtí. Přesná příčina smrti 53letého muže je předmětem nařízené soudní pitvy. Případem se zabývají tachovští kriminalisté," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

V neděli pak musela obdobný případ řešit policie v Klatovech. Také tam se našlo tělo muže bez domova. "V neobývaném objektu na ulici Dragounské byl nalezen dvaašedesátiletý muž ze Sušice, který nejevil známky života. Na místo vyjeli policisté z obvodního oddělení i ze služby kriminální policie a vyšetřování včetně koronera," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová. I v tomto případě byla nařízená pitva. Jednou z možných příčin úmrtí je opět podchlazení.

Už minulý týden, kdy udeřily silné mrazy, vyjížděla záchranka v kraji k několika případům podchlazených bezdomovců . V jednom případě už muži navíc záchranáři pomoct nemohli. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24