Mrazy zaměstnaly záchranku! V Tachově umrzl muž, další byli podchlazení

19.01.2017 10:51     19.01.2017 12:50

V noci na čtvrtek udeřily v regionu silné mrazy a kvůli počasí musela do terénu i záchranka. V její péči skončili hned dva podchlazení lidé, v Tachově pak našli muže bez známek života.

DSC05016

Aktuální zima je v kontextu uplynulých let jednou z nemrazivějších. Vidět je to i na počtu výjezdů záchranky v souvislosti s počasím. Od začátku zimy řešili záchranáři už i několik případů umrznutí, ve středu pro změnu v Klatovech zemřel po kolapsu při úklidu muž. V noci na čtvrtek pak musela záchranka převážet dva muže kvůli pochlazení.

"První případ jsme měli hlášený ve 2:24, kdy byl podchlazený muž ročník 1977 ve Stodu u autobusové zastávky. Toho jsme předávali na internu do Stodské nemocnice. Zhruba v 7 hodin ráno jsme pak vyjížděli v Plzni k podchlazenému muži do ulice U Panasonicu, jednalo se o muže bez domova ročník 1955. Toho jsme přepravili na interní oddělení fakultní nemocnice na Borech," říká k aktuálním výjezdům mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Mrazy mají podle všeho i další oběť. Dopoledne byl v Tachově nalezen muž bez známek života u tamního supermarketu. "Lékař mohl na místě konstatovat bohužel už jen smrt," doplnil mluvčí záchranky s tím, že přesné příčiny smrti určí až pitva, nicméně podle všeho zemřel muž na podchlazení.

K prvním umrznutým lidem vyjížděla záchranka už v závěru loňského roku. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24