QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V DEPO2015 to žije! Připravuje se výjimečný koncert i zajímavé akce

18.04.2024 9:25

V plzeňském DEPO2015 to žije. Jaké akce se v následujících dnech chystají?

treff-punkt.-099
treff-punkt.-099Bárta_vizuáltreffpunkt 3PP_Bezovka-0333dálniční známka 2024_Ministerstvo dopravy ČR

Dan Bárta & Illustratosphere

20.04.2024

Už tuto sobotu 20. dubna Dan Bárta rozsvítí Plzeň! V plzeňském DEPO2015 zakončí své turné Němá éra společně se skupinou Illustratosphere. Exkluzivní light show přiváží i reedice remasterovaných alb. Nadčasové vystoupení předních českých a slovenských hudebníků v industriálních prostorách kreativní zóny DEPO2015 zpestří unikátní světelná scéna tvořená v reálném čase.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji na GoOut.cz či přímo na recepci kreativní zóny DEPO2015.

BAVORSKO-ČESKÝ FESTIVAL TREFFPUNKT – desátý ročník plzeňského „octoberfestu“

25.-27.04. 2024

V letošním roce se již po desáté koná tradiční bavorsko-české setkání u stylové hudby, dobrého pšeničného i plzeňského piva a chutného jídla. Festival Treffpunkt se koná poslední dubnový víkend 25. až 27. dubna 2024 ve stylově vyzdobené hale DEPO2015, letos nově i na nádvoří.

Návštěvníci se pobaví u českých a bavorských kapel. Připravený bude pestrý doprovodný program. Letos se totiž festival rozšíří do více prostor, přibydou výčepy i sezení pro návštěvníky a vznikne gastrozóna s obsluhou, která bude nabízet bavorské a české speciality.

Novinkou letošního roku je možnost zarezervovat na jednotlivé večery stoly za symbolický poplatek.

O akci jsme více psali ZDE.

Evropský den sousedů

24.-26.05. 2024

Již po jedenácté se letos uskuteční komunitní akce Evropský den sousedů. Pečovat o dobré sousedské vztahy můžete v termínu od 24. do 26. května.

Pestrý program pro veřejnost připravilo 9 programových ohnisek. Jedná se o komunitní centra, která se do akce tradičně zapojují. Pořadatelé působí na různých místech po celém městě a lákají na jiný druh aktivit od hudby na pomezí folku a šansonu přes dětská loutková divadla, folklorní vystoupení, zpěv balkánských písní, kapely, dětské stopovačky, tvořivé dílny až po hasičské disciplíny.

Oba víkendové dny budou připravené komentované prohlídky po zajímavých místech v Plzni. V sobotu bude provádět architekt Marek Marovič a v neděli pak architekt a historik architektury Petr Klíma. Vycházky jsou zpoplatněné příspěvkem 70 Kč. Vstupenky lze zakoupit online na portálu Goout.cz.

Sobota bude patřit oblíbeným sousedským večeřím. Na webových stránkách www.evropskydensousedu.cz je pro Plzeňany do 5. května otevřena výzva k připojení večeře, kterou se svými sousedy plánují realizovat, do tzv. mapy večeří.

Cesta kolem světa

06.04 – 31.08.2024

DEPO2015 si pro rodiny s dětmi připravilo novou autorskou interaktivní expozici Cesta kolem světa. Navazuje tím na předchozí velice úspěšné autorské projekty Tajuplný les a Lovci znaků.

Cesta kolem světa přináší propojení světelné zážitkové výstavy s prvky únikových a stopovacích her.

Příběh expozice odkazuje na slavný román Julese Verna. Návštěvníci budou stejně jako hlavní hrdina knihy vyzváni k sázce vykonat dobrodružná prostředí několika zemí celého světa za 80 dní. Prochází se přes devět zemí světa ve výtvarně stylizovaném prostřední a je zapotřebí vyluštit všechny indicie.

Během cesty čeká na dobrodruhy vyvolávání džina z lahve nebo výšlap na Mont Everest. Na konci cesty čeká na toho, komu se podaří nalézt všechny indicie, poklad samotného Philease Fogga.

Více informací na www.depo2015.cz

Foto DEPO2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24