Muž našel nevybuchlý granát! Na policejní stanici ho dovezl autem

29.06.2016 18:42

Policisté z obvodního oddělení na Slovanech byli velmi překvapeni, když dorazil muž s ručním granátem v ruce. Ve středu našel jeden ze stavebních dělníků nevybuchlý granát a sám ho odvezl na policejní stanici. 

QAP_foto (7)

 Ve středu 28. června nalezl stavební dělník při pracích na stavbě v Plzni ruční obranný granát F1. Muž však místo toho, aby dodržel základní pravidla při nálezu nebezpečného předmětu, vzal granát a odnesl do vozidla, se kterým granát dovezl na obvodní oddělení policie na Slovanech. Muž svým jednáním riskoval nejen vlastní zdraví a život, ale ohrožoval tak i ostatní občany. Policisté následně munici bezpečně zajistili a přivolali policisty z Pyrotechnické služby, kteří předmět převzali ke zneškodnění. Při události nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

Policisté v rámci Plzeňského kraje každoročně evidují několik případů neodborné manipulace s nebezpečnými předměty.

Por. Ing. Jan Koželuh z Policie České republiky radí občanům jak se zachovat v případě nálezu podezřelého předmětu připomínajícího munici: „S předmětem v žádném případě nijak nemanipulujte, přivolejte na místo okamžitě Policii České republiky a zajistěte nález tak, aby k němu neměli přístup další osoby.“

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24