QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž se vrhl z mostu do řeky, život mu zachránili strážníci

20.04.2018 11:04

Plzeňští strážníci mají za poslední dny na kontě už třetí zachránu života. Tentokrát vytáhli z řeky u Kalikovského Mlýna muže, který se chtěl z nešťastné lásky utopit.

225171_11

Drama se odehrálo v pozdních večerních hodinách ve čtvrtek. Hlídka strážníků, která na místo dorazila, nejen že muže z vody vytáhla, ale musela se vypořádat i s jeho několika epileptickými záchvaty.

O tom, že muž do řeky skočil z mostu, informoval městskou policii svědek. Hlídka okamžitě vyrazila na místo. "Po příjezdu hlídka  spatřila ve vodě na hraně jezu bezvládně ležícího muže. Strážník urychleně skočil do řeky a společně s oznamovatelem a  kolegyní ho opatrně vytáhli na břeh," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Muž měl na hlavě zranění a navíc u něj nastal epileptický záchvat. "Strážníci  mu prvotně ošetřili tržné poranění, k tomu vyzužili  vybavení ze záchranářského batohu a zastavili krvácení. S prvotním ošetřením pomáhala ještě jedna z hlídek, neboť se u něj opakovaly epileptické záchvaty," pokračuje mluvčí strážníků.

Strážníci muže zabalili do izotermické fólie a přivolali záchranku, která ho přepravila do nemocnice. Ukázalo se, že za zoufalým činem muže je nešťastná láska. Celou událostí se dál zabývá policie.

Od minulého víkendu jde přitom už o třetí záchranu života ze strany strážníků. O víkendu doslova odřezávali z oprátky muže v Borském parku (více zde), před pár dny pak zachraňovali muže, který se v opilosti málem otrávil v autě (více zde).

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24