QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž si nožem rozpáral břicho, zachraňovali ho policisté

25.10.2016 7:59

Dost děsivou záchranu života mají za sebou policisté, kteří zasahovali u zoufalého muže ve Stříbře. Muž si nožem poranil břicho tak silně, až mu vyhřezla část střev.

FOTO_Pavel Němeček (4)

Prokázat skutečně velké znalosti z poskytování první pomoci museli policisté ve Stříbře na Tachovsku v uplynulých dnech. Zavolala je přítelkyně muže, který si doslova rozpáral břicho nožem. K zoufalému jednání dohnaly muže psychické potíže.

Do bytu vyjížděli policisté po oznámení o sebepoškozování 41letého muže. Na místo dorazili policisté ještě před příjezdem záchranky.

"Dotyčný seděl na posteli v ložnici s ručníkem na levé straně břicha. Jeden z policistů zjistil, že má muž pod ručníkem hlubokou řeznou ránu s vyhřezlými střevními kličkami. Ránu mu proto očistil a opět přiložil na krvácející místo čistou část ručníku. Poraněnému muži kontroloval puls, který byl nepravidelný a pomalý, a udržoval jej při vědomí do příjezdu přivolané záchranné služby," popsala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Ještě než přijela záchranka, podařilo se policistům zjistit, že muž si skutečně vážné zranění způsobil sám. "Policisté zjistili, že si muž zranění způsobil nožem, který schoval v ložnici pod polštář. Ke svému jednání dotyčný uvedl, že je ve špatném psychickém stavu, a tak od ranních hodin požíval alkohol a na to si vzal i léky," dodává policejní mluvčí s tím, že jakmile muž viděl, co se stalo, řekl přítelkyni, aby zavolala záchranku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24