Muž skončil v nemocnici po vypití ethylenglykolu! Případ šetří policie

23.08.2016 10:05     23.08.2016 11:57

Otravu mladého muže nemrznoucí směsí šetří plzeňská kriminálka. Muž skončil v nemocnici po tom, co absolvoval večírek v několika barech. Policie vyvrací fámy o pančovaném alkoholu!

DSC02716

Bujarý mejdan skončil velmi neslavně pro 27letého muže na konci minulého týdne. Po prohýřené noci, kdy obrazil několik podniků na Slovanech, skončil v nemocnici. Ukázalo se, že se otrávil ethylenglykolem.

Po tom, co se muž dostal z nemocnice, celou věc oznámil na policii. Ta se teď případem zabývá. "Podle vyjádření lékařů byla v těle 27letého muže zjištěna přítomnost látky používané v nemrznoucích chladících kapalin," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Zatím se ale neví jistě, jak se muž otrávil. V čisté formě jde o jedovatkou látku, která je bez zápachu, bezbarvá a má sladkou chuť.

Policie vyvrací fámy o pančovaném pití metylalkoholem...

Policie na případu stále pracuje. Aktuálně ale především vyvrací fámy o tom, že by se aktuálně někde v Plzeňském kraji objevilpřípad otravy metylalkoholem. "Policisté celého Plzeňského kraje však neřeší jediný případ otravy metylalkoholem nebo zjištění alkoholického nápoje vyrobeného z alkoholu pančovaného metylalkoholem," říká policejní mluvčí.

Policisté mají teď před sebou poměrně složitou práci. "Mimo jiné mapují i trasu, na které poškozený navštívil v inkriminovanou dobu pohostinství. Vzhledem k tomu, že muž podle vlastních slov alkohol popíjel ve značném množství, nebyl schopen přesně určit místa, kam zavítal. Údajně se mohlo jednat o podniky v Plzni na Slovanech. Případ je na samém počátku a v tomto okamžiku policisté stále pracují hned s několika vyšetřovacími verzemi," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24