Muž zkolaboval přímo na ulici, život mu zachránila strážnice mimo službu

17.02.2017 10:21

Další zástupce z řad městské policie v Plzni má na kontě záchranu lidského života. Tentokrát jde o strážnici, která poskytla první pomoc muži po kolapsu přímo na ulici!

DSC04888

Velké drama se odehrálo v Plzni ve čtvrtek odpoledne. Muže s velkými zdravotními problémy si všimla strážnice, která byla mimo službu. Muži po kolapsu podle všeho skutečně zachránila holý život.

"Strážnice Městské policie Plzeň, která byla mimo službu, spatřila staršího muže, jak náhle padl na záda a silně se udeřil do hlavy. Ihned k němu přiklekla a snažila se s ním komunikovat. Snažila se zjistit rozsah zranění. Muž ale nereagoval. Kolemjdoucí mladík zavolal zdravotnickou záchrannou službu. V ten okamžik muž přestal dýchat a začal modrat kolem úst. Strážnice městské policie započala ihned resuscitaci," popisuje Andrea Vlčková z městské policie.

Mladík byl po celou dobu ve spojení s dispečinkem záchranky. Strážnice mezi tím sváděla velmi náročný boj o život muže. "Strážnice za stálé masáže srdce informovala o stavu postiženého a řídila se dále pokyny dispečerky. Následně muž začal opět dýchat," dodává Andrea Vlčková.

Na místo následně dorazila i záchranka a muž skončil v péči zdravotníků. Sanitka ho odvezla do nemocnice. Během jediného dne si tak strážníci městské policie připsali na konto hned dvě zásadní pomoci lidem ve zdravotních potížích. Zasahovat museli i u nehody, při které se zranila těhotná žena. Více zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24