Muži, kteří převáželi běžence v kamionech po D5, jsou obviněni

18.02.2018 13:38

Dva řidiči a jejich spolujezdci, které v pátek na dálnici D5 zadržela policie, jsou obivněni. V kamionech převáželi desítky běženců ukrytých mezi zbožím.  

kamion s uprchlíky foto QAP_cz (10)

"Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje obvinili muže, kteří převáželi běžence v kamionech," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová. Jde o dva řidiče a jejich spolujezdce - dva muže ve věku 26 let, další muže ve věku 29 let a 37 let. Více o pátečním zadržení dvou kamionů s migranty na dálnici D5 jsme psali zde.

"Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje dnes zahájili trestní stíhání osob, převážející ukryté cizince v kamionech, které obvinili ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. V případě uznání viny jim za tento čin může v pravomocném rozhodnutí hrozit až pětiletý trest odnětí svobody," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Na oddělení cizinecké policie probíhala o víkendu také mimo jiné identifikace zajištěných osob. 

"V současné době již máme ověřenou identitu cizinců, kterou zajištěné osoby uvádějí. V průběhu dnešního dne bude probíhat převoz do zařízení pro zajištění cizinců," sdělila dále mluvčí policie.

foto: QAP.cz - zadžení kamionu na D5

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24