QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muzikálový hit Billy Elliot v Plzni! DJKT chystá velké konkurzy

10.09.2018 10:54

Divadlo J. K. Tyla v letošní sezóně uvede legendární muzikál Billy Elliot a shání představitele dokonce i hlavních rolí. První konkurzy se rozeběhnou už v září.

Otevření Nového divadla_QAP_foto (12)

Divadlo J. K. Tyla v Plzni chystá na novou sezónu celou řadu premiér. Nejspíš největší událostí na poli muzikálů bude ovšem premiéra legendárního hitu "Billy Elliot", která je na programu v květnu příštího roku. Už teď ale divadlo vypisuje konkurzy na role. Šanci mají jak děti, tak dospělí.

"Po dlouhých jednáních se nám podařilo získat licenční práva a já jsem patřičně hrdý, že se tento jedinečný muzikál poprvé v České republice představí právě v Plzni na jevišti Nové scény,“ říká šéf muzikálu Lumír Olšovský.

Už v září začne divadlo hledat představitele dětských rolí, a to i těch hlavních. Konkurz je na programu v neděli 23. září a v pondělí 24. září. Zájemci se mohou přihlásit do 20. září e-mailem na adrese lucie.wotavova@djkt.eu. E-mail musí obsahovat fotografie dítěte, portrét i kompletní postavu. Dále pak nesmí chybět rok narození dítěte, kontakt na rodiče a popis dosavadních zkušeností. Zkoušky budou probíhat už od podzimu letošního roku.

Následovat bude konkurz na doplnění dospělých představitelů. Ten se uskuteční v neděli 14. října a v pondělí 15. října. Přihláška formou e-mailu musí dorazit do 11. října. Obsahovat musí fotografii, životopis a výběr konkrétní role.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24