QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Myší trus a plíseň! Inspekce zavřela kuchyň hostince v Rybnici - FOTKY

22.03.2018 12:07

SZPI opět vyrazila do terénu a kontrolovala hospody, restaurace a další podniky. Kontrole nevyhověl hostinec v Rybnici na Plzeňsku. Podívejte se na fotky!

2
234567891011

Ne zrovna slavně dopadla kontrola inspektorů SZPI v "Hostinci u Pašků" v obci Rybnice na severním Plzeňsku. Inspektoři nechali uzavřít kuchyň a sklad potravin.

Inspektoři našli v prostorech, kde se připravovalo nebo skladovalo jídlo, myší trus a další nepořádek. Plísně byly na stěnách objektu, ale i v chladících zařízeních. Krom toho kontrola odhalila také nejrůznější potraviny ohlodané od škůdců. Verdikt byl tak okamžitě jasný. Inspekce nechala zavřít sklad a kuchyň, a to až do odvolání.

V praxi inspektoři postupují tak, že se na místo vrátí na opakovanou kontrolu. Pokud bude vše v pořádku, uzavření se zruší.

SZPI může na špatný stav obchodů a provozoven upozorňovat i veřejnost...

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nepodniká kontroly jen výhradně na základě vlastních podezření a zjištění, ale přijímá také podněty od veřejnosti. Pokud se tedy někomu nezdají podmínky například v prodejnách, ale i v restauracích a podobných podnicích, může se obrátit přímo na inspektory přes speciální formulář na webu SZPI zde.

Veřejnost může využívat také informační linku 542 426 625, která je v provozu vždy v pondělí a ve středu od 8:00 do 15:30.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24