Na Bahna přijeďte včas, doporučují organizátoři

22.06.2016 21:39

Desetitisíce návštěvníků očekávají pořadatelé 27. ročníku Dne pozemního vojska - Bahna na tankodromu poblíž Strašic. Připraveny jsou bojové ukázky i vojenská technika. 

Bahna

V sobotu 25. června se na Bahnech představí 1 500 osob a téměř 600 kusů techniky.  Návštěvníky čekají bojové ukázky v podání klubů vojenské historie i defilé současné a dobové techniky. "Největším tahákem budou bezpochyby tanky T72M4CZ, stíhačky JAS 39-Gripen, bojové letouny L-159 Alca, ale i americký bitevní vrtulník Apache, který zájemci uvidí nejen ve vzduchu, ale mohou si ho prohlédnout také na stacionárním postu na zemi,“ uvádí za organizátory František Koch, člen správní rady Nadace pozemního vojska ČR. Kromě Američanů přivezou armádní techniku také Slováci, Poláci a Rakušané.

Bahna lákají i na ukázky z historie, které připomenou československé legie a mobilizaci v roce 1938. "Během závěrečné ukázky uvidíme vyhlášení poplachu jednotky československé lidové armády v období 70. a 80. let minulého století,“ dodává František Koch.

Organizátoři doporučují všem návštěvníkům, aby na Bahna dorazili včas. "K dispozici bude 15 autobusů, které zajistí kyvadlovou dopravu ze záchytných parkovišť v Dobřívi a Strašicích,“ upozorňuje František Koch.

Program začne v 10 hodin průletem stíhaček.  Podrobný program najdou zájemci zde. Vstup na Bahna je zdarma.

FOTO:www.bahna.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24