Na dálnici D5 shořel návěs kamionu! Škoda je přes milion - FOTKY

12.10.2017 10:39

Požár kamionu přímo na dálnici D5 zaměstnal v noci na čtvrtek několik jednotek hasičů. Oheň pohltil celý návěs, zachránit se toho už moc nedalo....

1
1234

Poplach vyhlásilo operační středisko hasičům na Tachovsku krátce po 22. hodině ve středu večer. K požáru kamionu na úrovni obce Doly musely vyjet jednotky z Tachova a dobrovolní hasiči z Přimdy.

Událost byla původně nahlášená jako požár pneumatiky u vleku za kamionem. "Oheň se rychle rozšířil na celý návěs. Řidiči se podařilo tahač odpřáhnout a odjet do bezpečí. Řidič vyvázl bez zranění. Na likvidaci požáru hasiči nasadili 3 proudy s příměsí smáčedla. Na návěsu byly převáženy plastové krabice, které se při požáru roztavily a vytvořily tvrdou krustu. Hasiči museli použít i speciální vysokotlaké zařízení Cobra," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Zásah u požáru zastavil na dálnici D5 kompletně provoz na zhruba hodinu. Znovu se dalo projet jedním pruhem až po 23. hodině.

Škody jsou už podle odhadů hodně vysoké. "Požár napáchal škody předběžně za více než 1 milion korun," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24