Na divadelní léto v Plzni se vrací Don Quijote

17.07.2017 11:49

Divadelní léto pod plzeňským nebem se i letos rozjelo v prostoru U Zvonu. Před diváky se v tomto týdnu vrátí i Don Quijote, který sklidil vloni ohromný úspěch.

Novinkou letošního Divadelního léta pod plzeňským nebem byly "Akvabely". Teď je ovšem vystřídá hit loňského ročníku, inscenace Don Quijote. Letos slaví oblíbený divadelní fetival 10. výročí a mimořádně proto uvede hned tři tituly. Následovat bude ještě detektivní komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!. Festival uzavře 28. července Open Air Slam.

Režisérem i autorem adaptace románu Miguela de Cervantese Don Quijote je umělecký ředitel divadelního léta Vilém Dubnička. "Jako bytostnému idealistovi je mi jakési donkichotství vlastní. Zároveň mám pocit, že každý z nás je občas tak trochu Don Quijote. Ta postava lidi baví už víc než 400 let a zdaleka není černobílá,“ říká o své inscenaci Vilém Dubnička. Jako kulisu vyprahlé španělské krajiny si vloni vybral prostranství U Zvonu, na kterém díky spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni vyrostla scéna s hledištěm pro více než 400 diváků. Festival se letos na toto nevšední místo v centru města vrátil a Vilém Dubnička spolu se scénografem Pavlem Kodedou umístili pod zdejší platany i děj novinky Akvabely. Nyní se na tuto scénu po roce vrací i Don Quijote.

Vedle divadelního a filmového herce a dabéra Kamila Halbicha, který se stal v titulní roli hvězdou loňského ročníku, nebude na jevišti chybět ani skvělý Marek Adamczyk jako jeho sluha Sancho Panza. V dalších rolích se diváci znovu setkají se stálicemi Divadelního léta Bronislavem Kotišem, Zdeňkem Rohlíčkem a Michalem Štěrbou, kteří zazářili v letošní novince jako Akvabely. Spolu s nimi z této inscenace pokračují v Donu Quijotovi i Diana Toniková, Jana Kubátová a Antonín Procházka ml. Po roce se na Divadelní léto vrátí Jan Teplý. Jedinou změnou v obsazení Dona Quijota oproti loňskému roku bude účast Jany Zenáhlíkové, která vystřídá Kristýnu Bábkovou.

Vstupenky na jednotlivá představení se prodávají prostřednictvím sítě GoOut (www.goout.cz). K dostání jsou také v recepci DEPO2015, Presslova 14, a v pokladně festivalu U Zvonu vždy před začátkem každého představení od 19:00.

FOTO: Divadelní léto pod plzeňským nebem

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24