QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Gymnáziu Františka Křižíka se začne stavět nový pavilon - VIZUALIZACE

16.03.2018 7:59

Nový pavilon za miliony bude mít Gymnázium Františka Křižíka v Plzni. Město dostalo dotace od ministerstva a projekt tak může odstartovat. Podívejte se na VIZUALIZACI!

P1020339
obrazekobrázek 2

Gymnázium Františka Křižíka sídlí od roku 2006 v areálu v Sokolovské ulici na Lochotíně. Budova patří městu. Teď se chystá velká novinka. A sice výstavba nového pavilonu s pěti odbornými jazykovými učebnami, součástí bude samozřejmě moderní vybavení. Nový pavilon bude mít kapacitu bezmála děvět desítek žáků.

"Hlavním cílem projektu je zkvalitnění vzdělávání v komunikaci v cizích jazycích s využitím nejmodernějších metod výuky pomocí iPadů, elektronických učebnic, zajímavých aplikací a programů a zapojením do výuky odborníků ze spolupracujících vysokých škol a rodilých mluvčích. Kvalitní jazykové vzdělávání v moderních učebnách 21. století doplňuje celkový koncept moderního vzdělávání na Gymnáziu Františka Křižíka," říká zástupce ředitele gymnázia Jan Hosnedl.

"Celkové náklady projektu jsou 11,9 milionu korun, poskytnutá dotace činí 10,7 milionů korun, což je 90 procent celkových nákladů projektu," dodává zástupce ředitele školy s tím, že deset procent nákladů bude financovat město. Dělá to zhruba 1,2 milionu. Tyto prostředky následně městu zaplatí Gymnázium Františka Křižíka.

Finančně náročný projekt by měl být realizován v průběhu letošního roku a hotovo by mohlo být už na začátku nadcházejícího školního roku, tedy v září 2018.

obrázek 2

obrazek

Foto: GFK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24