QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hlavním nádraží v Plzni srazil vlak muže, na místě zemřel

14.06.2018 8:17     14.06.2018 8:36

Tragická srážka vlaku s mužem na nádraží v Plzni zastavila provoz na dvou tratích. Zpoždění nabraly i vlaky na dalších tratích. Na místo vyjely všechny složky IZS.

FOTO Petr Mudrák (4)

Tragická událost ve čtvrtek ráno zastavila provoz hned na dvou železničních tratích. Přímo na hlavním nádraží v Plzni došlo ke střetu vlaku s mužem. Ten bohužel na místě zraněním podlehl.

"Muž, ročník 1966, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lékař konstatoval smrt," potvrdil mluvčí záchranky Martin Brejcha. Na místě zasahovali také hasiči SŽDC a z požární stanice Plzeň Střed.

Přesné příčiny srážky šetří policie. Nicméně to vypadá, že muž, který byl zaměstnancem Českých drah, pod vlak spadl, když nastupoval. "S největší pravděpodobností došlo ke střetu při nastupování do již rozjíždějícího se osobního vlaku, který vyjížděl ve směru na Klatovy," říká mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že muž spadl mezi nástupiště a kolejištěm. Nařízená byla soudní pitva a tragédií se dál kriminálka zabývá. 

Tragédie přerušila provoz v úseku mezi hlavním nádražím a Valchou. Dotklo se to vlaků na tratích číslo 170 Plzeň - Cheb a číslo 183 Plzeň - Klatovy - Železná Ruda. Odstraňování následků střetu a vyšetřování nicméně zpozdilo i vlaky na řadě dalších tratích.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24