QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Plzeňsku řádí vykradači garáží. Zaměřují se na pneumatiky

22.02.2017 7:58

Policie na jižním Plzeňsku řeší aktuálně případy vykradených garáží. Vloupání proběhla vždy stejným způsobem a zloděje pokaždé zajímaly pneumatiky.

FOTO_QAP_CZ (2)

Případy vykradených garáží se objevily na jižním Plzeňsku v tomto týdnu. Během jediného dne policie přijala dvě oznámení o vloupání. V obou případech mohl řádit jeden a ten samý pachatel.

Jeden z případů se odehrál v Blovicích. "V době od 19. února 14:00 hodiny do 20. února 2017 přibližně 17:00 hodin v Blovicích zatím neznámý pachatel nezjištěným nástrojem překonal cylindrickou vložku zámku u vrat garáže. Následně vnikl do prostoru garáže, kde odcizil celkem osm kusů pneumatik společně s hliníkovými a plechovými disky. Místo poté opustil a garážová vrata nezjištěným nástrojem opětovně uzamkl," popisuje mluvčí policie Hana Rubášová s tím, že škody se vyšplhaly na 13 tisíc.

V podstatě tím samým způsobem vnikl zloděj i do garáže v Přešticích. Podle dosavadního šetření mělo k vloupání dojít v době od 18. do 20. února. A také v Přešticích měl zloděj za cíl pneumatiky. "Pachatel na místě odcizil celkem osm kusů pneumatik a plechové disky.  Způsobená škoda je vyčíslena na 8 000 korun," dodává policejní mluvčí.

Policie po pachateli pátrá.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24