QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Plzeňsku udeřili vykradači chat! Škody stoupají

22.11.2017 13:56

Sezóna vykradačů chat odstartovala ve velkém. Policie aktuálně řeší vloupání do chat v okolí Plas. Škody stoupají. Zloději si nevybírají, berou všechno...

93100

S příchodem podzimu a ukončení chatařské sezóny policie už s předstihem upozorňovala, že zloději budou při chuti. A opět se to potvrdilo. I když policie rozjela kontroly osad, zloději už řádí.

V posledních dnech se vloupání objevila na severním Plzeňsku u Plas. "Zatím neznámý pachatel v průběhu minulého týdne násilím vypáčil vstupní dveře jedné z chat v katastrálním území obce Horní Hradiště. Poté vlezl dovnitř a odnesl si elektrickou vrtačku, motorovou pilu a další nářadí. Po prohledání kuchyně dále odcizil sadu hrnců, pánev a různé druhy potravin. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 15 000 korun," říká mluvčí policie Markéta Fialová.

Zloděj nebo zloději si pak vybarli i další chatu. "Ve stejném týdnu došlo k vloupání do ještě další chaty v katastrálním území Horní Hradiště. Tentokrát neznámý pachatel násilím vstupní dveře rozlomil a způsobil tak škodu nejméně za 1 000 korun. V chatě si vybral ošacení a jeden pár obuvi. Policisté případy šetří jakou přečin krádeže a porušování domovní svobody," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24