Na Plzeňsku zaútočil žhář! Od podpáleného včelína chytl i les - FOTKY

30.08.2018 9:53

Několik jednotek hasičů muselo bojovat s požárem včelína na severním Plzeňsku. Oheň se totiž rozšířil i do přilehlého lesa. Požár už vyšetřuje i policie.

1
123

Na severním Plzeňsku u Bezvěrova udeřil žhář. Za cíl si vybralů včelín, který stál u lesa u Dolního Jamného. Škoda se vyšplhala poměrně vysoko.

"Po čtvrté hodině odpoledne vyjeli ve středu hasiči ze stanic Košutka, Toužim, JSDH Krsy a JSDH Bezvěrov k požáru včelína a části přilehlého lesa u Dolního Jamného. Zasažena byla plocha zhruba 2 arů. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Podle aktuálních výsledků vyšetřování je navíc jisté, že za požárem stojí žhář. "Jako příčina bylo určeno úmyslné zapálení. Včelín nesl stopy po vloupání," potvrdil Petr Poncar.

Celou událostí se zabývá i policie. "Včera krátce po čtvrté hodině odpoledne přijali policisté z obvodního oddělení Úněšov oznámení o zahoření mobilního včelína v obci Dolní Jamné, kde se nacházelo celkem 12 kusů úlů v hodnotě za 70 000 korun. Policisté na místě zjistili, že ze včelína došlo k odcizení medomedu za 30 000 korun, který byl připevněný k podlaze. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a příčinou a okolnostmi se dále zabývají," doplnila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hasiči měli během středečního odpoledne plné ruce práce i s požáry na dalších místech regionu. V drtivé většině případů hořely nejrůznější porosty, lesy a pole. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24