Na provoz přívozu Darová přispěje kraj. Náklaďáky už na něj nesmí

20.03.2018 8:56

Přívoz Darová na Rokycansku prošel na začátku letošního roku opravou po poškození od traktoru. Vedení kraje nyní odsouhlasilo příspěvek na provoz přívozu.

7

Přívoz Darová, o který pečuje obec Břasy na Rokycansku, prošel v minulém roce rozsáhlou opravou. Netrvalo dlouho a muselo dojít na další opravy.

V listopadu loňského roku poškodil přívoz traktor naložený hlínou, kterému nefungovaly brzdy. Obec ho tedy nechala znovu opravit v únoru letošního roku. Vedení Plzeňského kraje nyní odsouhlasilo příspěvek na provoz přívozu, aby obci částečně pomohlo.

"Rada Plzeňského kraje odsouhlasila poskytnutí dotace obci Břasy ve výši 320 tisíc korun na částečné pokrytí nákladů zajištění fungování přívozu Darová v roce 2018. Projekt je Plzeňským kraje podporován od roku 2013," informoval René Zeithaml z krajského úřadu s tím, že finanční injekci musí ještě potvrdit zastupitelstvo kraje.

Krom oprav samotného přívozu nechala obec Břasy v loňském roce renostruovat také provozní budovu za 3 miliony korun. Objekt slouží jako zázemí pro převozníka. 

Po opravách kvůli poškození traktorem nechala obec přívoz navíc osadit značkami se zákazem vjezdu vozidel nad 8 tun. Přívoz v Darové je hojně využívaný. Slouží jako spojnice mezi Rokycanskem a Plzeňskem a funguje v podstatě nepřetržitě. V loňském roce přepravil zhruba 30 tisíc vozidel.

FOTO: Jaroslav Kreisinger - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24