QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na radnici putuje petice proti stavbě hal v Liticích

21.08.2017 14:25     21.08.2017 14:46

Téma záměru vystavět v plzeňských Liticích obří průmyslové haly je zase živé. Na plzeňskou radnici putuje petice se skoro devíti sty podpisy proti stavbě.

DSC06856

O projektu stavby obřích průmyslových hal v Liticích se začalo ve velkém mluvit opět v průběhu srpna. Magistrát na úřední desce vyvěsil záměr pronajmout městské pozemky firmě pro stavbu příjezdové komunikace k budoucímu areálu.

Záměr bude na úřední desce vyvěšený až do čtvrtka 24. srpna a lidé se k němu mohou vyjádřit. V pondělí také dorazí na radnici petice, která v Liticích vznikla. 

"Dnes bude primátorovi a Radě města odeslaná petice obyvatel Litic, ve které nesouhlasí, stejně jako zastupitelstvo dotčeného obvodu s pronájmem městských pozemků v katasrtu Litic firmě Acoolade. Petici během jednoho týdne podepsalo v Liticích  870 lidí. Lidé v Liticích tak dávají společně s rozhodnutím zastupitelstva jasný signál Radě města," informoval v pondělí zastupitel Litic Michal Hausner s tím, že vznikla i druhá petice, která je naopak pro stavbu. Ta dorazila pro změnu na obvodní úřad Litic. Podpesalo ji celkem 22 lidí.

O záměru pronajmout pozemky firmě Accolade by už v tomto týdnu měla jednat také rada města.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24