Na Slovanech v Plzni vznikla nová parkovací místa - FOTKY

12.09.2018 9:56

Řidičům i obyvatelům ve vytížené oblasti kolem 25. základní školy ve Chválenické ulici se uleví. V lokalitě vznikly desítky parkovacích míst. Už jsou k dispozici.

4
421356

Zlepšení situace s parkováním se obyvatelé oblasti dočkali zejména díky rekonstrukci vnitrobloku mzi ulicemi Chválenická – U Školky – Nepomucká – náměstí Milady Horákové. Ke generální přestavbě přistoupil obvod právě kvůli dlouhodobým problémům s parkováním. 

Krom nových stání byla nutná také oprava nefunkčního odkanalizování zpevněných ploch a obměna veřejného osvětlení. Přípravy na rekonstrukci vnitrobloku odstartovaly už v roce 2015, kdy obvod zadal zpracování projektové dokumentace. Stavební povolení bylo vydáno v roce 2016. Výběrové řízení na zhotovitele stavby bylo vypsáno na jaře roku 2018. "Stavbu jsme zahájili v dubnu letošního roku. Došlo k opravě nefunkčního odkanalizování zpevněných ploch a instalaci nového veřejného osvětlení. Ve vnitrobloku byla dále navýšena kapacita parkovacích míst, což ocení zejména motoristé z okolních bytů,“ říká místostarosta druhého plzeňského obvodu Jan Fluxa.

"Výstavba nových parkovacích míst byla jedním z hlavních požadavků rekonstrukce. Celkem jich tam vzniklo dvacet, z toho jedno je vyhrazeno zdravotně postiženým občanům," upřesnil starostadruhého plzeňského obvodu Lumír Aschenbrenner.

Důraz byl při rekonstrukci kladen také na obnovu zeleně. Původní nevyhovující hřiště na míčové hry bylo zrušeno, neboť zabíralo velkou plochu už tak malého vnitrobloku. Tím se uvolnilo místo pro výsadbu nových vzrostlých stromů.

"Rekonstrukci vnitrobloku hradil obvod plně ze svého rozpočtu. Náklady na stavbu vyšly na 3,6 milino včetně DPH. Hotové dílo převzal obvod dne 10. září. Rekonstrukce trvala celkem pět měsíců," doplnil starosta Aschenbrenner.

Další zlepšení situace přinesla i další fáze rekonstrukce Chválenické ulice, kde vznikla další kolmá parkovací místa a auta tak již nebudou stát podélně přímo v silnici.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24