Na Špičáku připadl nový sníh, podmínky jsou ideální

08.02.2018 9:49

Areál na šumavském Špičáku hlásí nový příděl sněhu. Do čtvrtečního rána napadlo místy až deset čísel. Všechny sjezdovky jedou naplno. V posledních dnech lyžařů přibylo.

Špičák 3_3_2016 (2)

Do ráno připadlo ve všech partiích lyžařského areálu na šumavském Špičáku 7 až 10 centimetrů čerstvého prašanu. V průměru je tak aktuálně na sjezdovkách stále 70 centimetrů m sněhu.

Už přes týden mrzne a teploty se pohybují kolem -5 stupňů i během dne. Podmínky na lyžování jsou tak v prvním turnusu jarních prázdnin ideální.

"Návštěvnost v pracovních dnech týdne se také oproti lednu zvýšila na zhruba 1300 až 1500 lyžařů denně. Při tomto počtu se u nás lyžuje bez jakýchkoli časových prodlev. Jak na lanovce, tak na všech ostatních vlecích je to maximálně o pár minutách,“ uvedl provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Všechny sjezdovky v areálu jsou v provozu včetně snowparku, funline a měřeného slalomu. V sobotu 10.února si mohou zájemci vyzkoušet jízdu v terénních autech. Zapůjčit si je bude možné v prostoru u nástupu na lanovku. Jiný program jako jsou třeba závody středisko na víkend nechystá, takže všechny sjezdovky budou k dispozici jen veřejnosti.

Další aktuální informace najdete na www.spicak.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24