Na Špičáku vrcholí sezóna! Chystá se Jízda přes louži

09.03.2017 10:14

Koloběh jarních prázdnin je ve finále a také šumavský Špičák aktuálně zažívá vrchol sezóny. Na víkend se navíc chystá tradiční recesistická akce a o velké výkony nebude nouze.

IMG_1403

Na sjezdovkách areálu na šumavském Špičáku stále leží okolo půl metru sněhu. I když oteplení už je znát, v nejvyšších polohách jsou teploty stále pod nulou. Sjezdovky tak nabízí různou kvalitu sněhu. Zatímco v chladnějších lokalitách je lyžování stále zimní, v nižších už se jezdí na jarním firnu.

"Lyžuje se opět bez jakýchkoliv front a o víkendu ještě přepravu posílíme o vlek Zalomený. Tento týden u nás vrcholí hlavní část sezony. Mimo aktivní sportování tak přináší sobotní program v areálu i divácky nejoblíbenější zimní akci – Jízdou přes louži,“ podotýká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Každopádně sezóna ještě nekončí a lyžovat se bude i v průběhu dalších týdnů.

Na víkend se navíc na Špičáku chystá tradiční recesistická akce Jízda přes louži. Pojede se v sobotu 11. března od 15:30, kdy odstartuje v pořadí už třináctý ročník v prostoru kiosku U Sekyrek. Přihlášky se mohou do oblíbené akce podávat už od 14 hodin. Jako vždy se jedou tři kategorie – lyže, snowboard a speciály. Jedinou podmínkou je dosažení věku 15 let. Startovné stejně jako divácké vstupné se neplatí.

Louže bude u dojezdu sjezdovky číslo 2 U Zalomeného, kousek od nástupu na lanovku bude 20 metrů dlouhý a zhruba 1,5 metru hluboký bazén vyhloubený už v pátek 10. března. Do sobotního odpoledne se napustí až po okraj vodou. "Prosvištět po hladině nebo zasvištět do opravdové horské koupele se pokusí zhruba padesátka aktérů,“ říká za pořadatele ze Ski&Bike Špičák Radek Vaniš. Po každém kole se zkracuje délka nájezdu.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24