QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na "staré pražské" na Rokycansku se chystá omezení jízdy kamionů

12.10.2017 14:43

Ze silnice druhé třídy číslo 605 na Rokycansku by mohly zmizet kamiony a těžká doprava. Aktuálně se řeší dopravní omezení, které by mohlo platit už příští rok.

FOTO_Pavel Němeček (11)

O dlouhodobém přetížení silnice, lemující dálnici D5, ví své zejména obyvatelé obcí a měst, kterými silnice II/605 prochází. Už v příštím roce by se jim mohlo významně ulevit. Momentálně se jedná o omezení těžké tranzitní dopravy v úseku mezi Cerhovicemi a Rokycany.

V uplynulých dnech se sešli zátupci nejen dotčených měst, ale také představitelé Správy a údržby silnic Plzeňského kraje a krajského úřadu, aby situaci projednali. Výsledkem je poměrně dobrá zpráva.

"Po zvážení daných okolností se všechny zúčastněné strany shodly na potřebě omezení tranzitu v úseku D5 exit 41 Cerhovice – D5 exit 62 Rokycany. Důležitým bodem jednání byla dohoda o způsobu realizace tohoto omezení. Účastníci se dohodli na tom, že nejefektivnější způsob realizace, bude pomocí dopravního značení pro omezení průjezdu těžké tranzitní dopravy," informoval Městský úřad Rokycany.

Nyní budou chtít partneři v projektu získat povolení pro stanovení místní úpravy provozu. Pokud se vše podaří, mohlo by dojít k omezení dopravy v daném úseku už v polovině příštího roku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24