QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Tachovsko letěl vrtulník k vážné nehodě, vyžádala si tři zraněné - FOTKY

31.05.2018 15:00     31.05.2018 16:49

Hned několik nehod musely záchranné složky řešit ve čtvrtek, hlavně během odpoledne. Na Tachovsko letěl vrtulník, v Plzni srazilo auto ženu. A bouralo se i na dalších místech.

DN 2 OA Brod n. Tichou (1)
DN 2 OA Brod n. Tichou (1)DN 2 OA Brod n. Tichou (2)DN 2 OA Brod n. Tichou (3)DN 2 OA Brod n. Tichou (4)DN 2 OA Brod n. Tichou (5)

Dvě auta se střetla před třetí hodinou odpoledne u obce Brod nad Tichou směrem na Kočov na silnici 21.

"Střetla se dvě osobní auta, na místě jsou zraněné osoby. Provoz na silnici číslo I/21 u obce Brod nad Tichou je řízen kyvadlově a tvoří se kolony," řekla prvotní informace k nehodě policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Na místě byly celkem tři zraněné osoby. "Dvě zraněné osoby jsme transportovali letecky na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín, jeden pacient byl po ošetření převezen na chirurgickou ambulanci nemocnice Stod," uvedl Martin Brejcha, tiskový mluvčí záchranky.

O několik minut později se cca 500 metrů od nehody u Kočova střetla další dvě auta. Záchranka z místa převezla jednu zraněnou ženu do nemocnice ve Stodu, utrpěla středně težké zranění.

Po 15. hodině záchranáři museli zasahovat také v Plzni. V Šumavské ulici srazilo auto ženu. Starší žena byla podle záchranářů při vědomí. "Utrpěla středně težké poranění," uvedla Andrea Divišová ze záchranky.

Před půl čtvrtou odpoledne se stala nehoda v Tyršově ulici v Plzni. Kamion se srazil s osobním vozem.

K další vážné nehodě došlo ve čtvrtek před polednem na Klatovsku. U Dolan se čelně srazila dvě auta. Záchranka do nemocnice v Klatovech převážela muže se středně těžkým poraněním.

"Osmačtyřicetiletý muž z Klatov s vozidlem značky Škoda Octavia jel s přívěsem po silnici II/185 ve směru od obce Svrčovec na Dolany. Řidič s vozidlem po projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem značky Toyota Rav4. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič z vozidla Škoda, který byl převezen do nemocnice v Klatovech," uvedla k nehodě policejní mluvčí Dana Ladmanová.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24