QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na trati Plzeň - Klatovy se chystají během dubna výluky

31.03.2017 7:01

Cestující vlaky na železniční trati Plzeň - Klatovy se musí připravit během dubna hned na dvě výluky kvůli stavebním pracím. Ta první odstartuje už od 1. dubna.

FOTO_QAP_CZ (20)

První výluka odstartuje na trati hned v sobotu 1. dubna. Další výluka začne 12. dubna a potrvá několik týdnů, skončit by měla až 5. května.

První fáze výluky začne hned v sobotu v 8 hodin ráno. "V první etapě, do půlnoci úterý 11. dubna, se výluka týká úseku Plzeň hl. n. - Dobřany. Za všechny vlaky pojede náhradní autobusová doprava. Za většinu vlaků pojedou dva spoje náhradní dopravy, jeden obsluhující zastávky dle pravidelného zastavení vlaku, který odjíždí ze stanice Plzeň hlavní nádraží dříve než je odjezd vlaku a do Plzně naopak přijíždí později. Druhý spoj pojede z Dobřan i do Dobčan přímo," říká k systému náhradní dopravy mluvčí českých drah Radka Pistoriusová.

Druhá etapa v úseku mezi hlavním nádražím a stanicí "Plzeň - zastávka" začne ve středu 12. dubna a potrvá do pátku 5. května do 16:45. "Za všechny osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava, ke všem spěšným vlakům a rychlíkům pojede přímý autobusový spoj Plzeň hl. n. - Dobřany a opačně," upozorňuje Radka Pistoriusová.

Zastávky náhradní autobusové dopravy:

  • Plzeň hl. n. - parkoviště v Šumavské ulici
  • Plzeň zastávka - u železniční zastávky v Přeštické ulici
  • Plzeň-Doudlevce - ulice Edvarda Beneše, autobusová zastávka „Tyršův most“ cca 300 m od železniční zastávky
  • Plzeň-Valcha - před nádražní budovou
  • Dobřany zastávka - u železničního přejezdu směr Šlovice cca 800 m od železniční zastávky
  • Dobřany - před nádražní budovou

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24