Na Vysoké má vyrůst sportovní centrum se singltrekem

27.06.2017 10:41

U Vysoké u Dobřan by v budoucnu mělo vyrůst nové sportovní centrum. Přípravám projektu už nic nebrání. Záměr schválilo i vedení kraje. Vyrůst by měl takzvaný singltrek.

foto-qap-cz (10)

Terénní cyklistika je v posledních letech na vzestupu. Klasická síť jednosměrných přírodních stezek, takzvaný singltrek, ale v kraji zatím chybí. V budoucnu by mělo takové trasy nabídnout nové sportovní centrum, jehož stavba se chystá na Vysoké u Dobřan.

Záměr zahájení přípravy schválili radní Plzeňského kraje. "Součástí bude zázemí, které zajistí kapacity pro parkování, občerstvení a ubytování návštěvníků centra i technickou správu celého centra včetně údržby stezek," říká mluvčí kraje Alena Marešová.

Kraji se lokalita Vysoké zamlouvá. "V současnosti prostor slouží pro sportovní potřeby zejména automobilových soutěží. Cykloklub Plzeň, z.s., založil spolek Vysoká Plzeň, z.s., a to za účelem přípravy, budování a správy infrastruktury pro cyklistickou dopravu, zejména vybudování centra terénní cyklistiky v oblasti polesí Vysoká u Plzně. Spolek též inicioval jednání mezi dotčenými subjekty s cílem realizovat stavbu Sportovního centra Vysoká Plzeň," dodává tisková mluvčí kraje s tím, že spolek již dostal i půlmilionovou dotaci na zpracování pověřovací studie systému lesních cest pro cyklisty a zázemí bikecentra v polesí Vysoká u Plzně.

Realizací této stavby by se zvýšil turistický ruch v regionu a sportovní nabídky v kraji jak pro jeho obyvatele, tak pro návštěvníky. Osloveni byli i představitelé obcí Dobřany, Útušice, Čižice, Štěnovice, Chlumčany a Statutární město Plzeň. Cílem bylo tento záměr společně posoudit a probrat oblasti možné spolupráce při realizaci projektu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24