Na železnici odstartují další výluky! Mezi Plzní a Žatcem potrvá týdny

26.10.2016 7:59

Cestující vlaky v regionu se musí už v tomto týdnu připravit na zahájení dvou výluk, které se dotknou hlavních tratí. Přinášíme podrobnosti.

FOTO_QAP_CZ (23)

Už od středy budou vlaky nahrazovat autobusy na hlavní trase Plzeň - Železná Ruda. Od pátku pak začne dlouhodobá výluka na hlavní trase z Plzně do Žatce.

Na trati Plzeň - Železná Ruda bude výluka probíhat 26., 27. a 31. října. Bude se jednat o takzvané denní výluky v úseku mezi Švihovem a Klatovy. "V době od 7:40 do 14:15 bude provoz na trati zastavený a za všechny spoje pojede náhradní autobusová doprava mezi Švihovem u Klatov a Klatovy," říká mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Od pátku se pak musí na komplikace připravit cestující, kteří využívají trať z Plzně na Žatec. "V pátek 28. října v 8 hodin začne výluka v úseku Plzeň hl. n. – Blatno u Jesenice na trati  Plzeň – Žatec. Výluka potrvá nepřetržitě do pátku 11. listopadu do 18 hodin," upozorňuje mluvčí Českých drah.

Náhradní autobusová doprava bude nasazená i za rychlíky. Autobusy budou z Plzně odjíždět o něco dřív, než je uvedeno ve vlakovém jízdním řádu, a stejně tak do Plzně budou přijíždět o něco později. "U většiny rychlíků pojede ještě další autobusový spoj v době pravidelného odjezdu (příjezdu) vlaku z Plzně (do Plzně) v úseku Plzeň – Podbořany a opačně, nebude však stavět ve stanicích Žihle, Blatno u Jesenice a Kryry (Vroutek). Navíc zastaví ve stanici Jesenice," informovaly České dráhy.

Autobusy budou jezdit mezi Plzní a Žihlí i za osobní vlaky. Podrobnosti ke konkrétním změnám v jízdních řádech najdou cestující na www.cd.cz/omezeniprovozu.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24