QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nabitý víkend v Nepomuku! Chystají se trhy, turistika i bál

14.10.2016 9:12

V Nepomuku bude o nadcházejícím víkendu opravdu živo. Náměstí v sobotu opět obsadí farmáři, připravené budou i akce pro turisty a sobotu završí bál.

Pivní slavnosti v Nepomuku_www_nepomuk_cz

Trhy na náměstí budou probíhat v sobotu 15. října od 8 do 12 hodin. "K pohodovému nákupu a setkání přispěje kapela Šmrnc se staropražskými písničkami. Budete si moct nakoupit a ochutnat zabijačkové speciality ze Švejk restaurantu U Zeleného stromu. Tentokrát se můžete těšit i na kulinářskou rybí show s ochutnávkou. V 10 hodin se můžete přijít s dětmi podívat do muzea na pohádku Drak Mrak aneb raz, dva, tři v podání divadelního spolku Loutka," říká Šárka Boušová z Kulturního a informačního centra Nepomuk.

Na své si přijdou u vyznavači pěší a cyklistické turistiky. Vyrazit mohou k Rodnému domu A. Němejce, kde budou mezi 7. a 10. startovat pěší i cyklistické pochody a vyjížďky. Od 9 do 11 hodin pak bude startovat sedmikilometrová trasa Toulavý kočárek v Sokolovně Nepomuk.

"V rodném domě si budete moct prohlédnout výstavu k historii a současnosti turistiky v Nepomuku. Přístupná bude v sobotu od 8 do 12 hodin a pak ještě 17. až 19. října od 13 do 17 hodin. V Městském muzeu a galerii Nepomuk právě probíhá výstava fotografií Houby Brd a Nepomucka. Další výstavu fotografií můžete shlédnout na Zelenohorské poště, kde vystavuje Pohledy z dovolené Fotoklub Nepomuk, nebo v obchodním domě Úslava v minigalerii Václava Křepelky," přidává další tip Šárka Boušová.

Vyvrcholením nabité soboty pak bude večerní Turistický bál v Sokolovně, který začne úderem 20. hodiny.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24