QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nadprůměrné teploty budou pokračovat! Atakovat budou rekordy

12.08.2018 8:13

Podle nové měsíční předpovědi od 13. srpna do 9. září nás budou nadprůměrné teploty provázet v podstatě do konce prázdnin. Do normálu by se měly dostat až na začátku září.

1 (4)

Pokud někdo očekává výrazné ochlazení, bude zklamaný. Podle nových měsíčních výhledů meteorologů nás budou nadprůměrné teploty provázet dál. Příliš se nezlepší ani situace ohledně sucha.

"Předpokládáme, že období od 13. srpna do 9. září 2018 bude jako celek teplotně nadprůměrné. Velmi teplé počasí bude zejména v prvním týdnu (od 13.8), kdy průměrná týdenní teplota bude atakovat rekordní hodnotu (21,7 °C) pro daný týden z roku 1952. I v následujícím období by mělo převládat teplotně nadprůměrné počasí," informoval Český hydrometeorologivký ústav s tím, že do normálu by se měly teploty vrátit až na začátku září, kdy by měly odpovídat běžným hodnotám pro danou roční dobu.

Ani se suchem to nevypadá na žádné velké zlepšení. "Z hlediska celkového množství srážek lze předpokládat, že období 13.8. - 9.9.2018 bude průměrné až slabě podprůměrné. Srážek bude velmi málo zejména v první polovině období (do 26.8), v dalších týdnech se budou celkové úhrny pohybovat přibližně v blízkosti dlouhodobých průměrů, což v oblastech, kde přetrvává srážkový deficit, situaci výrazně nezlepší," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24