QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nádvoří pivovaru provoní polévky. Vařit se bude česká klasika i exotika

14.05.2017 8:29

Festival se nově koná v areálu pivovaru. Dvě desítky polévek se budou vařit ve čtyřicetilitrových kotlích na otevřeném ohni přímo před očima návštěvníků. 

festival-polevky3

Sedmý ročník Festivalu polévky proběhne na nádvoří pivovaru dnes od 12 do 18 hodin. "Festival polévky jsme poprvé z náměstí Republiky přesunuli do areálu pivovaru. Každý ročník se chceme posouvat a nabídnout návštěvníkům nový zážitek. Co do velikosti a počtu druhů polévek jsme na hranici festivalových možností, a tak jsme se rozhodli pro spojení s novým prostorem. Místo, kde se vaří nejslavnější tekutý chléb na světě, nám přišlo ideální,“ říká za organizátory Matěj Halaš.

Festival polévky je tradičně součástí Živé ulice. Pravidelně se ho účastní restaurace, bistra i neziskové organizace. Návštěvníkům nabídnou exotiku jako je rajčatovo-zázvorová polévka s citronovým crème fraîche a sezamem, polévku s krevetami, mušlemi a kalamáry na filipínský koloniální způsob, thajskou polévku Tom Yum, ale také českou klasiku, například kulajdu nebo  moravskou zelňačku s uzeným masem a lesními houbami. Chybět nebudou ani vegetariánské polévky. Všechny polévky jsou zařazeny do soutěže, návštěvníci tak mohou hlasovat o tu nejlepší.

V rámci Živé ulice se letos chystá ještě podzimní Festival polévky, který proběhne 3. září.

FOTO: www.zivaulice.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24