QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstí v Klatovech hostilo Den s IZS. Dorazily davy dětí - FOTKY

26.05.2016 14:08

Erbenovo náměstí v Klatovech bylo dějištěm Dne s IZS a tradiční soutěže Malý záchranář. Na akci dorazily zástupy dětí, k dispozici měly kromě tradičních ukázek i drony z Plzně.

08
0102040305070609081011121314151617181920212223252426

Klatovské Erbenovo náměstí bylo doslova v obležení dětí. Důvodem byl tradiční Den s integrovaným záchranným systémem a zároveň soutěž Malý záchranář.

Hasiči, policisté, zdravotníci ale i vojáci připravili pro děti různé ukázky z činnosti složek IZS a armády. "Děti se u jednotlivých stanovišť postupně seznamovaly s činností uvedených složek. U preventivního stánku policie si prověřily své znalosti i z dopravní výchovy,  u kriminalistických techniků byl proveden otisk prstů,  dopravní policisté zodpovídali na otázky dětí a  se zájmem byla prohlížena i výstroj pořádkové služby. K nahlédnutí byla i nová policejní vozidla například pro dopravní policisty ze skupiny dopravních nehod a další vozidlo značky VW Amarok, které využívají policisté z oddělení kriminalistické techniky," říká k programu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Techniku dětem představily všechny složky a armáda dokonce i laserovou střelnici. Na akci se prezentovala také Správa informačních technologií města Plzně, která do Klatov dovezla dětem ukázat bezpilotní drony.

Zároveň na náměstí probíhala tradiční soutěž pro školáky Malý záchranář. "Do soutěže Malý záchranář 2016 byli zapojeni žáci ze 4. a 5. tříd základních škol z Klatov a okolí. Různá stanoviště byla  zaměřena zejména na požární ochranu, poskytování první pomoci i ověření znalostí z dopravního prostředí. První dvě družstva postupují do krajské soutěže, která bude probíhat v měsíci červnu tohoto roku v Plzni," dodává mluvčí policie.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24