QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstí v Plzni bude patřit trhům. Chystá se Havelský trh

10.10.2017 7:58     10.10.2017 9:18

Sezóna tradičních trhů na náměstí Republiky v Plzni má před sebou vrchol. Už v tomto týdnu odstartuje Havelský trh, následovat bude Martinský trh a sezónu uzavřou Vánoční trhy.

IMG_1662

Desítky stánků se v tomto týdnu opět objeví v historickém centru Plzně. Ve středu 11. října odstratuje tradiční Havelský trh. Ten už bude předzvěstí samotného finiše sezóny trhů v Plzni.

Havelský trh bude na náměstí Republiky probíhat do 17. října. Stánky budou otevřené každý den od dopoledne do podvečerních hodin. "Pro mlsné jazýčky budou připraveny dobroty jako je staročeský trdelník, svařák, medovina a lahodné sýry a klobásky. Můžete se také těšit na ukázky lidových řemesel v podání řezbářů, kovářů nebo výrobců svíček a keramiky. Zastavte se na plzeňském náměstí a vychutnejte si příjemnou atmosféru v centru Plzně," lákají organizátoři.

Vrcholem letošní sezóny tradičních trhů pak budou Martinský trh a Vánoční trhy. Svatomartinské trhy budou v centru města probíhat letos od 4. do 11. lisopadu. Vánoční trhy, které jsou z celého roku nejnavštěvovanější, začnou už 24. listopadu a poběží až do 23. prosince.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24