QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstí v Plzni znovu chrání betonové bloky - FOTKY, VIDEO

21.11.2017 12:08

V rámci preventivních bezpečnostních opatření před Vánocemi se na náměstí v Plzni opět v úterý dopoledne instalovaly takzvané citybloky. Podívejte se na FOTKY i VIDEO!

foto-qap-cz (31)
foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)

Plzeň už ožívá předvánoční atmosférou a na to reagují i bezpečnostní složky. Aktuální období je z hlediska preventivních opatření jedno z nejdůležitějších v roce. Na náměstí Republiky v Plzni se v rámci opatření v úterý dopoledne opět začaly instalovat betonové citybloky.

Zátarasy se na několika místech náměstí objevily už v minulém roce. "Instalce citybloků proběhla z preventivních důvodů. Jde zejména o zvýšení pocitu bezpečí obyvatel," říká k záležitosti ředitel plzeňských policistů Michal Krejbich. Na opatření se jako tradičně dohodla policie spolu s magistrátním odborem bezpečnosti a prevence kriminality.

Jak potrvdil vedoucí odboru Aleš Průša, citybloky budou náměstí chránit až do začátku ledna příštího roku. Betonové zátarasy se používají pro ochranu před vjezdem velkých vozidel do oblastí se zvýšenou koncentrací lidí. Vloni se v Plzni objevily poprvé před Vánoci v souvislosti s teroristickými útoky.

 

FOTO, VIDEO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24