QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Namol opilý řidič boural v Černicích, nadýchal skoro 3 promile

24.05.2016 8:06

Až tři roky vězení hrozí 49letému řidič, který v silné opilosti, navíc s mobilem u ucha, boural v plzeňských Černicích. Policisté mu naměřili skoro 3 promile.

FOTO_QAP_CZ (1)

Hodně nepříjemnou dohru může mít nedělní nehoda, ke které došlo v plzeňských Černicích, pro 49letého řidiče. Ten totiž naboural do auta, které jelo před ním, navíc byl ve stavu, kdy rozhodně neměl za volantem co dělat. Policisté mu naměřili bezmála 3 promile, před nehodou navíc telefonoval.

Nehoda se stala ve Štefánikově ulici v neděli kolem půl desáté dopoledne. Už v tu dobu měl řidič v sobě tolik alkoholu, že se rozhodně nemohlo jednat o žádnou zbytkovou hladinku.

"V prostoru u domu číslo popisné 90 pak v důsledku nevěnování se řízení a ovlivnění návykovou látkou nedokázal rychle zareagovat na nastalou situaci v dopravě a přední částí svého vozu narazil do zadní části vozu tovární značky Hyundai, jehož řidička byla nucena náhle zastavit. Během nehody nikdo nebyl zraněn, hmotná škoda na obou vozidlech byla předběžně odhadnuta na sto tisíc korun," říká k nehodě mluvčí policie Hana Štefflová. Přístroj na testování alkohol ukázal u řidiče 2,95 promile.

Řidič se tak nemusí rozloučit jen se řidičákem, ale nehoda ho může stát i několik let svobody. "Devětačtyřicetiletému řidiči hrozí až 3letý trest odnětí svobody. Svým jednáním se totiž dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24