Návštěvnost areálu na Špičáku trhá rekordy! Připadl další sníh

02.02.2017 11:26

Aktuální zima mimořádně přeje lyžařským areálům. Na šumavském Špičáku už nyní hlásí v podstatě rekordní návštěvnost. Současné podmínky jsou ideální!

Zahájení sezóny na Špičáku (1)

V areálu na šumavském Špičáku připadlo dalších deset čísel sněhu. Na sjezdovkách je tak mezi 80 čísly až metrem sněhu. Povrch se navíc stále upravuje a podmínky jsou tak momentálně perfektní.   

"Dnes je to už 61. den od startu lyžařské sezony u nás. Únorem zahajujeme už třetí měsíc zimního provozu, což nebývalo poslední tři roky zvykem. Nejen v porovnání s loňskem, kdy se za stejné období lyžovalo teprve pouhých 26 dnů, máme také nyní nejlepší podmínky za posledních zhruba pět let. Odráží se to logicky na dobré návštěvnosti, když leden atakoval počty rekordních sezon,“ zhodnotil zhruba první polovinu sezony provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

"I přes téměř rekordní návštěvnost se v pracovní dny ledna jezdilo úplně bez čekání a o víkendu byla zatím nejdelší čekací doba na lanovce 8 minut. Tuto sobotu a neděli také nepořádáme žádné sportovní akce, takže sjezdovky jsou volné pro veřejnost,“ dodal Vladimír Kasík.  

Sezóna na Špičáku obvykle trvá až do přelomu března a dubna podle aktuálních sněhových podmínek.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24