QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Navštivte Bad Birnbach - 31 bazénů a termální voda z hlubokého pramene

09.11.2018 13:40

Bad Birnbach - ROTTAL TERME jsou nádherné lázně v Bavorsku, kousek od našich hranic. Lázně mají celkem  31 venkovních a vnitřních bazénů, 2600 m² vodní plochy.

bb_000555_rgb
bb_000555_rgbbb_000546_rgbbb_000558_rgbbb_000572_rgbbb_000607_rgblogobb_000578_rgb

Na jihovýchodě Dolního Bavorska mezi řekami Dunaj, Rott a Inn vyvěrá už více než 40 let z nitra země horký termální pramen (z hloubky 1618 m). Právě v tomto kraji se nacházejí termální venkovské lázně Bad Birnbach. Tady si skvěle odpočinete, uvolníte své tělo a dobře se najíte.

Moderní hotelový komplex úžasně zapadá do venkovského konceptu jinak nedotčené bavorské obce. Ať už svou dovolenou chcete strávit v soukromí apartmánů a penzionů či v pohodlí čtyřhvězdičkového hotelu, všem hostům tady splní prakticky jakékoli přání. Obyvatelé Bad Birnbachu jsou obzvláště hrdí na to, že  navzdory úspěšnému rozvoji obce je věž místního kostela stále jejím nejvyšším bodem.

Ve venkovních bazénech si  hosté mohou po celý rok užívat léčivou vodu o příjemné teplotě 26–40 °C a přitom se  kochat nádherným výhledem na louky podél řeky Rott na jihu a na vršky obklopující Bad Birnbach.

bb_000572_rgb

V Bad Birnbachu je zdraví na prvním místě. Díky pravidelnému cvičení ve zdejší termální vodě se zlepšují i oběhové funkce srdce.  Účinek místní léčivé vody je vědecky prokázán a znamenitě se hodí k léčbě onemocnění páteře a kloubů. V lázních mají ty nejlepší terapeuty a dokonce vlastní odbornou školu pro terapeuty, maséry a lázeňské plavčíky, která se těší skvělé pověsti.

Teplá a příjemně nadnášející voda z terapeutického hlediska velmi prospívá svalům a kloubům. Její povzbuzující účinky působí blahodárně na klouby, protiproud posiluje výdrž, aktivuje sílu a harmonizuje fungování pohybového ústrojí. V „novém“ Vitariu září každou noc všemi barvami kanál s termální vodou v délce 105 m, který je v rámci Evropy jediný svého druhu. A kde jinde si užijete lépe horka, páry a vůně než v  saunách ve Vitariu?

FITNESS VE VOLNÉ PŘÍRODĚ

Pobyt zde můžete skloubit s procházkami či sportem. V Bad Birnbachu využívají přírodních krás údolí kolem řeky Rott. Jdou tu husté sítě stezek pro nordic walking, pěší turistiku, jogging i cykloturistiku. A díky cvičebnám s nejmodernějšími posilovacími stroji můžete  v Bad Birnbachu „odolávat“ i nejchmurnějšímu počasí.

Kontakt:

Bad Birnbach Rottal Terme
Prof.-Drexel-Straße 25
84364 Bad Birnbach

Internet: http://www.badbirnbach.de/

bb_000546_rgb

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24