QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nebílovy chystají velké setkání rodáků po dvaceti letech

10.05.2018 8:56

V Nebílovech se po dvaceti letech chystá velké setkání rodáků a přátel. Proběhne na zámku Nebílovy a připravený bude bohatý program. Přinášíme podrobnosti!

Nebílovští rodáci_Zdroj-obec-Nebílovy

Zámek Nebílovy se v posledních letech stal kulturním i společenským centrem a tak i po dvaceti letech bude dějištěm velkého setkání nebílovských rodáků a přátel obce. To proběhne 9. června od 13 hodin a návštěvníci se mohou těšit na velmi bohatý program.

Hned na úvod setkání dojde na zápis do pamětní knihy. Následně se hosté budou moci přesunout k nedalekému rybníku, kde bude vysazena pamětní lípa. "Odpoledne nám zpříjemní pásmo písniček a básniček, které si připravily nebílovské děti. Svou zdatnost předvedou při přehlídce malí nebílovští hasiči při cvičném útoku. Na večerní program je od 19 hodin připravena taneční zábava s kapelou ´Asfalt',“ říká k programu starosta obce František Topinka s tím, že akcí bude provázet mdoerátor Petr Jančařík.

Krom toho se ovšem mohou účastníci těšit na vystoupení hudební skupiny Sedmihorka spolu s rodákem Janem Hrubým. K nahlédnutí bude fotodokumentární výstava z historie obce. Samozřejmostí bude prohlídka nebílovského zámku a také malého muzea historických zemědělských strojů u Česalů. "Lákadlem pro malé i velké bude projížďka historickým autobusem po pamětihodnostech obce, ale i projížďka kočárem s koňským spřežením,“ prozrazuje starosta Nebílov.

V pokladně zámku a na nádvoří budou k zakoupení nejrůznější suvenýry, upomínkové předměty, pamětní mince i turistické nálepky, vizitky a známky, pestrá škála pohlednic. Pro zájemce bude k dispozici připraveno také pamětní razítko. Samozřejmostí bude občerstvení ve stáncích a ochutnávka grilovaného prasete.

Zdroj foto: obec Nebílovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24