QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Něco na zahřátí? Staročeská křenová polévka to rozhodně zvládne

18.03.2018 9:38

Talíř horké polévky, která má navíc skutečně "grády". To je zaručený recept na to, jak se dokonale zahřát. Zkuste staročeský recept v podání foodblogerky...

hlavní

Na přípravu budete potřebovat:

  • 1,5l uzeného vývaru
  • 3 velké brambory
  • 1 mrkev
  • kousek uzeného masa nebo klobása
  • 3PL křenu ( nebo dle chuti )
  • 100ml zakysané smetany
  • 100ml smetany na vaření
  • majoránka
  • cca 2PL máslové jíšky 
  • pepř
  • sůl 

Postup přípravy receptu:

Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na kostičky a vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Pak přidáme pokrájené uzené maso nebo klobásu, majoránku, ohřáté smetany a jíšku. Provaříme, přimícháme křen a podle potřeby dochutíme.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24