Nehoda uzavřela tah z Plzně na Klatovy! Vyžádala si několik zraněných - FOTKY

25.04.2016 8:01     25.04.2016 12:05

K velmi vážné nehodě došlo v pondělí krátce před osmou hodinou ráno na hlavním tahu I/27 na jižním Plzeňsku. Na místo museli vyjet nejen policisté a hasiči, ale i záchranka. Přinášíme podrobnosti.

FOTO_Pavel Němeček (10)
FOTO_Pavel Němeček (1)FOTO_Pavel Němeček (2)FOTO_Pavel Němeček (3)FOTO_Pavel Němeček (4)FOTO_Pavel Němeček (6)FOTO_Pavel Němeček (5)FOTO_Pavel Němeček (7)FOTO_Pavel Němeček (8)FOTO_Pavel Němeček (10)FOTO_Pavel Němeček (9)

Hlavní tah z Plzně na Klatovy na jižním Plzeňsku v pondělí ráno uzavřela hromadná nehoda. Podle prvních informací mělo dojít ke střetu hned pěti aut, která si vyžádala několik zraněných osob.

K nehodě došlo krátce před osmou hodinou. "V úseku silnice mezi obcemi Borovy a Lužany se střetlo několik osobních aut. Komunikace musela být přechodně uzavřená, v současné době provoz řídí policisté kyvadlově," řekla krátce po střetu k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. V jednom případě museli hasiči dokonce vyprošťovat zraněnou osobu z vozidla. "Jeden z řidičů zůstal ve vozidle zaklíněn. Hasiči, aby se k němu vůbec dostali, museli nejprve porazit strom, do kterého narazil. Pak ho pomocí hydraulického zařízení vyprostili. Další tři účastnící nehody utrpěli zranění lehčího charakteru," řekla k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že na místě zasahovali hasiči z Přeštic a z Klatov.

Nehoda uzavřela hlavní tah zhruba na hodinu. Příčiny nehody policie dál šetří...

Veškeré okolnosti nehody jsou stále v šetření, nicméně z prvních výsledků vyplývá, že by za střetem mohla být nepozornost. "Před obcí Lužany se utvořila kolona vozidel. Od obce Borovy jel osmatřicetiletý řidič s osobním vozidlem tovární značky Škoda Superb a nevěnoval se plně řízení. Při jízdě narazil zezadu do před ním stojícího vozidla, které bylo dopředu odraženo na další, které stálo před ním a bylo též odraženo na další stojící vůz vpředu a tento na další," popsala řetězovou nehodu mluvčí policie. Celkem bylo při dopravní nehodě poškozeno pět vozidel.

Předběžná škoda se vyšplhala na půl milionu.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24