Nejlepší juniorský výčepní je z Plzně! Prestižní klání ovládli domácí - FOTKY

15.05.2017 10:35

V Plzni se odehrál další ročník soutěže "Plzeňský korbel" o nejlepšího juniorského výčepního. Domácí soutěžící klání doslova ovládli a brali všechna medailová místa. 

DSCN9903
DSCN9903DSCN9830DSCN9837DSCN9835DSCN9846DSCN9857DSCN9877DSCN9881DSCN9900DSCN9895

"Čepovat je třeba s láskou. S láskou k pivu a k hostům, kterým lahodný mok podáváme vždy s úctou a úsměvem...“ to je jedna ze zásad takzvaného Desatera dobrého výčepního. A přesně podle toho se ke své budoucí profesi podle všeho staví i studenti plzeňské Hotelové školy u Borského parku.

Letošní 11. ročník soutěže Plzeňský korbel doslova ovládli domácí soutěžící, tedy trojice studentů plzeňské střední školy. Klání se tentokrát odehrálo ve známé restauraci U Salzmannů. Do západočeské metropole se sjelo celkem patnáct soutěžících z pěti regionálních škol. Kromě domácích studentů dorazili i jejich kolegyně a kolegové ze SŠSS Karlovy Vary, SŠŽ a ZŠ Planá, SŠ Bor a z SSZP Klatovy.

V porotě zasedli uznávaní odborníci Pavel Zítek a Karel Šnejdar z plzeňského pivovaru spolu s úspěšným pivovarníkem Josefem Krýslem. Soutěžící dokonce pozdravil významný host, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje pan Václav Berka. "Soutěžilo se v teoretických znalostech o plzeňském pivu a samozřejmě v čepování. V soutěži mě mile překvapila teoretická a praktická připravenost všech účastníků a jejich profesionální přístup k tomuto oboru," říká učitel odborných předmětů plzeňské hotelové školy Petr Berka.

Vítězem se stal Aleš Mlynářík z Hotelové školy Plzeň, na druhém místě skončila Marie Palangariová a na třetím Michaela Želinská, obě z téžě školy.

FOTO: Petr Berka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24