QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejlepší výčepní je z Plzně! Master Bartender poprvé ovládl domácí borec

18.08.2017 9:46

Poprvé v historii soutěže Master Bartender ovládl klání výčepních domácí borec z Plzně. Nejlepším výčepním se stal Miroslav Štych, který si získal i "srdce" laické veřejnosti...

M Štych_17082017

V Plzni se v tomto týdnu konala několikadenní soutěž Pilsner Urquell Master Bartender 2017. Teď už zná svého vítěze. Stal se jím výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů v Plzni.

Během dvoudenního klání v Plzeňském pivovaru, které všestranně prověřilo dovednosti 28 finalistů, ukázal odborné porotě, že právě on je tím nejlepším výčepním plzeňského ležáku v celé České republice.

"Vítěz letošního ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender přesvědčil porotce o své všestrannosti. Ve všech hodnocených disciplínách se totiž umístil na nejlepších pozicích: skvěle načepoval pivo a prokázal hluboké znalosti o jeho výrobě a historii plzeňského ležáku. Osobně mne jako plzeňského sládka výsledek velmi potěšil – od začátku soutěže je to totiž vůbec první representant domovského města, kde se plzeňské pivo před 175 lety narodilo,“ komentuje výsledek soutěže starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje a předseda poroty Václav Berka. Miroslav Štych si přitom vysloužil i titul od veřejnosti během čtvrtečního koncertu na nádvoří Plzeňského Prazdroje, více zde.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos konala již dvanáctým rokem, je určená všem ctižádostivým výčepním, kteří sdílí nadšení pro plzeňské pivo a českou pivní kulturu. Letošní regionální kola soutěže potvrdila, že úroveň účastníků rok od roku roste. Do Plzně se tak na finále sjeli praví mistři svého oboru. Právě rozvoj tradičního řemesla výčepních a znovuobnovení hrdosti na něj je cílem této soutěže.

Druhé místo v soutěži obsadila Marie Černá z Plzeňky U Zelené Ratolesti v Českých Budějovicích, bronz si pak odváží Miroslav Nekolný z restaurace U Bohuslavů v Čelákovicích.

FOTO: Plzeňský Prazdroj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24