Nejrychlejší hasič světa je z Domažlic! Pavel Kouřík ovládl klání v L.A. - FOTKY

14.08.2017 14:01

Největší světové klání hasičů v Los Angeles ovládl 23letý hasič z Domažlic. Krom titulu nejrychlejšího hasiče světa se pyšní i dalšími medailemi.

IMG_7962
IMG_7962IMG_7944IMG_7940IMG_7946IMG_7947IMG_7949IMG_7954IMG_7957

Světové hasičské a policejní hry se odehrály v srpnu v Los Angeles v USA. Z České republiky vyrazilo naše barvy reprezentovat pět hasičů Pavel Kouřík, Petr Moleš, Jan Haderka, Vít Malenovský a Petr Smilek. A všichni sklidli velké úspěchy.

Plzeňský kraj zastupoval jediný hasič - Pavel Kouřík z Domažlic. Republiku a svůj sbor reprezentoval v disciplínách Ultimate Firefighter, což je obdoba u nás známé soutěže TFA. A předvedl až neskutečné výkony.

"Pavel Kouřík si na Světových hrách rozšířil sbírku medailí o dvě zlaté, jeden bronz a mnoho dalších umístění na předních příčkách. V individuální kategorii Ultimate Firefighter skončil na překrásném šestém místě. V týmové soutěži, která je rozdělena do čtyř jednotlivých úseků, Pavel nejrychlejším roztahováním a motáním hadic významně přispěl k bronzu," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Největší "úlovek" si ovšem na konto připsal ve výstupu na mrakodrap v plné výstroji. "Nejvíc zazářil ve výstupu v plné hasičské do 62. patra mrakodrapu. Na jeho střechu se dostal za 12 minut a 7 vteřin a vybojoval si tak titul nejrychlejšího hasiče světa. O pět vteřin pomalejší byl další Čech – Vít Malenovský. Další závodníci třináctiminutovou hranici nepřekonali. V této kategorii ovládli Češi také týmovou soutěž s náskokem téměř dvou minut," dodává mluvčí krajských hasičů.

QAP.CZ posílá velkou gratulaci!!!

Zdroj foto: HZSPK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24