QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Největší lázně v Evropě! Navštivte Johannesbad v Bad Füssing - FOTO, VIDEO

01.11.2017 10:28

Víte, že největší evropské lázně leží jen necelé tři hodiny jízdy od Plzně? Odpočiňte si a naberte sílu. V lázních Johannesbad v městečku Bad Füssing v Bavorsku se vám to určitě povede.

TOP-Wellenbad-heller 2 MB
TOP-Wellenbad-heller 2 MBJohannesbad-Therme-neue-LiegeflaecheHyperthermal-Bad-2-TOP bis 39 Grad CelsiusJohannesbad_Wellenbad-1-RGB-3 MB_DSC8029_DSC8031AirbubblesBad-Fuessinger-Schwitzstube-ohne-PersonenJohannesbad-Therme-Luftansicht-RGB 2 MBJohannesbad-Therme-AIR RGB 2 MBKönigshof Terrasse Abend 15Bad-Fuessinger-Schwitzstube-ohne-Personen

Historie lázní se začala psát zcela nevinně. „V roce 1963 jsme dělali vrt a začal vyvěrat pramen o teplotě 56 stupňů Celsia. Byli jsme překvapeni, nehledali jsme léčivou vodu, ale ropu. Dnes už je to státem uznávaný léčivý pramen – Johannes pramen,“ vysvětluje Peter Krieg z lázní Johannesbad, kam po celý rok míří lidé za odpočinkem a zdravím.

Léčivá voda a hodně zeleně, to jsou lázně Johannesbad, jedny z největších v Evropě.Je zde celkem 4500 m2 vodní plochy, jde o siřičitou vodu s velmi dobrými účinky na zdraví. Máme i hodně zelené plochy, což u lázní nebývá tak časté,“ popisuje dále Peter Krieg.

Johannesbad-Therme-AIR RGB 2 MB

Léčivá voda míří i do bazénů v Johannesbadu. „800 tisíc litrů denně pouštíme do bazénů,“ vysvětluje Peter Krieg a usmívá se, že voda jim i při takové spotřebě vydrží hodně dlouho:"Dělali jsme průzkumy. Máme spočítáno, že tato léčivá voda nám vydrží na deset tisíc let.“

Johannesbad láká k relaxaci návštěvníky nejen z Německa, díky poloze blízko ČR sem jezdí stále více Čechů. „Lázně Johannesbad jsou největší v Evropě. Máme otevřeno celoročně. Velice oblíbený je přes 100 metrů dlouhý kanál nebo vnitřní bazén s vlnobitím s termální vodou. Máme novou solnou lagunu, kde je léčivá voda kombinovaná se solí, dáváme tam cca 6 tun soli, voda je slaná přibližně jako Středozemní moře,“ uvádí Peter Krieg.

Bad-Fuessinger-Schwitzstube-ohne-Personen

Voda má blahodárné účinky na pohybové ústrojí, kůži apod. Kromě koupání v termální vodě Johannesbad nabízí i wellness, mají zde vlastní rehabilitační kliniku, maséry si sami školí. Jen kabinek pro masáže je tu 25, ve druhém poschodí se nacházejí sauny např. parní, finská sauna apod.

Lázně se snaží přizpůsobit i klientele z Čech. Některé materiály už proto mají v českém jazyce. Vyrazit sem můžete i v zimním období. Lázeňský komplex má několik vnitřních bazénů a wellness centrum.

Městečko Bad Füssing, kde Johannesbad leží, není nikterak veliké, živé je ale víc než dost. „Bad Füssing má  8000 obyvatel, ale koná se tu na 2000 akcí ročně,“ říká Peter Krieg. Lázně Johannesbad disponují i vlastními hotely.

Praktické info:

Bad Füssing leží cca 225 km od Plzně, necelé tři hodiny jízdy

Příjezd do města: Po dálnici A3– Regensburg – Passau – Linz. Dálnici A3 opusťte výjezdem na Pocking a jeďte dále po B12 směrem na Pocking/Bad Füssing. Z Pockingu sledujte značení na Bad Füssing.

Stránky v čj - https://www.johannesbad-therme.de/cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24