QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Několik jednotek hasičů likvidovalo požár pole a lesa na Rokycansku - FOTO

09.08.2017 8:54

Hasiči museli vyjíždět k dalšímu požáru pole. Tentokrát to bylo na Rokycansku, kde se požár rozšířil i do lesa. Podobné požáry přitom hasiče v poslední době zaměstnávají ve velkém.

požár pole a lesa - Břasy

Hned několik jednotek hasičů muselo vyjet v úterý odpoledne k obci Kříše, kde plameny pohltily desítky metrů čtverečních pole.

"Za obcí Kříše ve směru na Nadryby jednotky HZS Radnice a Rokycany společně s jednotkami SDH Břasy, Kříše a Radnice zlikvidovaly požár posečeného pole o velikosti asi 50x50 metrů. Oheň se částečně rozšířil i na okraj blízkého lesa," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

K dalšímu požáru v lese vyjížděli hasiči z plzeňské Košutky k obci Ledce u Plzně. Tam oheň totálně poničil čtyřkolku. "Hasiči z PS Plzeň Košutka vyjeli do lesa u Ledců k požáru čtyřkolky a trávy v jejím okolí. Poplach operační středisko vyhlásilo i dobrovolným hasičům v obci. Hasiči požár uhasili pomocí vysokotlakého proudu. Ze čtyřkolky nic nezbylo," dodává mluvčí krajských hasičů k dalšímu zásahu. Oheň se naštěstí dál do lesa nerozšířil.

Požáry polí i lesů a dalších porostů v posledních týdnech opět zaměstnávají hasiče ve velkém. Jen v tomto týdnu museli likvidovat i obří požár na Tachovsku u Těchlovic. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24