QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nelegální prodej tabáků i anabolik, dva muži z Tachovska obrali stát o 7 milionů

19.10.2017 8:11

Krajská kriminálka zahájila trestní stíhání dvou mužů, kteří ve velkém nelegálně prodávali cigarety a tabák. Jeden z mužů i anabolika. Státní pokladna přišla o více než 7 milionů korun. 

policie ilustracni foto QAP

"Vrchní komisař odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájil trestní stíhání dvou mužů – 62letého muže z Tachovska, kterého obvinil ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, a 40letého cizince, kterého obvinil ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, z přečinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem a z přečinu nedovolená výroba a držení pečetidla státní pečeti a úředního razítka," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Od července roku 2015 do října loňského roku oba muži nelegálně dováželi a distribuovali cigarety, a to hlavně na Tachovsku, v Praze a na Chebsku.

Kromě tabáku a cigaret jeden z mužů nelegálně ochodoval i s anaboliky. "Při prohlídce jiných prostor a pozemků kriminalisté také zajistili přes 151 kilogramů různých látek obsahujících látky s anabolickým nebo jiným hormonálním účinkem, které muž přechovával s vědomím, že nejsou určeny k léčebným účelům. Tím zkrátil minimální daňovou povinnost na spotřební dani a na dani z přidané hodnoty v celkové výši přes 4 963 700 korun," uvedla policejní mluvčí.

Muž měl navíc v jedné garáži i vyrobené kulaté razítko Ministerstva vnitra s vyobrazením malého státního znaku České republiky,  které neoprávněně používal.


Starší muž je trestně stíhaný na svobodě, mladší z mužů se v tuto chvíli nachází ve vyšetřovací vazbě v Německu pro páchání násilné trestné činnosti na území tohoto státu.

"V případě odsouzení staršímu z obviněných hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let, mladšímu za výše uvedenou trestnou činnost hrozí stejná trestní sazba," dodává Dagmar Jiroušková.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24