QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice v kraji ruší zákazy návštěv. Chřipka je na ústupu

16.03.2018 14:58

Nemocnice napříč Plzeňským krajem ruší zákazy návštěv. Situace ohledně chřipkové epidemie se zlepšuje. Dál platí zákaz na jednom z oddělení ve Stodu.

FOTO_QAP (2)

Chřipková epidemie zasáhla Plzeňský kraj postupně v průběhu února. Nemocnice v regionu tak postupně reagovaly na situaci omezeními návštěv. 

"Vzhledem ke zlepšující se epidemiologické situaci a poklesu počtu lidí s respiračním onemocněním ukončují nemocnice Plzeňského kraje zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Výjimkou je pouze interní oddělení Stodské nemocnice, kde omezení zatím přetrvává," říká mluvčí společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Jiří Kokoška. 

Po celou dobu "chřipkové epidemie" se omezení netýkalo Domažlické nemocnice. Ve všech ostatních byly zákazy oznámeny během února. V Nemocnici Horažďovice byl zákaz návštěv ukončen 9. března, v Rokycanské nemocnici a Nemocnici Svatá Anna 16. března a od soboty 17. března i v Klatovské nemocnici.    

"Dále ale vyzýváme k ohleduplnosti. Pokud se u někoho projevují příznaky virózy nebo chřipky, žádáme, aby návštěvu svých blízkých upoutaných na nemocniční lůžko raději odložil. Chrání tím jejich zdraví. Hospitalizovaní pacienti jsou zpravidla oslabení a jsou náchylnější k nemocem. Platí to hlavně pro starší pacienty," říká mluvčí nemocnic.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24